A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Національна музична академія України ім. П. І. Чайковського розвиває міжнародне співробітництво з Республікою Таджикистан

Опубліковано 08 квітня 2021 року о 11:21


У межах візиту української делегації освітян і науковців на чолі з Міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом в Республіку Таджикистан відбулось підписання угоди про партнерські відносини між Національною музичною академією України ім. П. І. Чайковського і Таджицькою національною консерваторією ім. Т. Сатторова.

Підписана угода сприятиме розвитку взаємовигідного співробітництва і партнерських відносин у науковій та музично-педагогічній сферах.

Сторони мають наміри розвивати українсько-таджицькі відносини шляхом обміну досвідом у сфері культури і мистецтва.

Також під час візиту відбувся офіційний прийом у Національній бібліотеці республіки Таджикистан за участю ректора НМАУ ім. П. І. Чайковського Максима Тимошенка.

Він зазначив, що у Національній бібліотеці республіки Таджикистан, яка є однією з найбільших в Азії, зберігається й українська література, зокрема першою книгою із України в бібліотеці є «100-річчя Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського».

Нагадаємо, у Чернігівській політехніці заплановано розроблення українсько-таджицьких освітніх програм та окремих курсів.