A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На «ЗНО в магістратуру» зареєструвалося понад 25,5 тис вступників

Опубліковано 30 травня 2018 року о 16:29

Понад 25 з половиною тисяч вступників у магістратуру вже зареєструвалося на тестування в форматі ЗНО. Таку статистику надає Український центр оцінювання якості освіти, через сервіси якого приймальні комісії проводять реєстрацію.

Найбільше вступників зареєструвалося в Києві, Харкові, Одесі, Львові, Дніпрі.

Нагадуємо, що «ЗНО в магістратуру» цього року потрібно проходити вступникам на спеціальності галузей знань «Гуманітарні науки» (крім спеціальності «Філологія»), «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Право», «Сфера обслуговування» та «Міжнародні відносини».

Зокрема, такі вступники складатимуть єдиний вступний іспит з іноземної мови – англійської, або німецької, або французької, або іспанської. Найбільше вступників наразі зареєструвалося на англійську – 24,4 тис та німецьку – понад 950. Французьку обрали майже 200 учасників, іспанську – 38.

Крім того, вступники на «Право» та «Міжнародне право» складатимуть єдине фахове вступне випробування з Права та Загальних навчальних правничих компетентностей. На це тестування зареєструвалося понад 13,6 тис вступників.

Загалом же цього року очікується до 60 тис вступників у магістратуру тих спеціальностей, вступні випробування на які проводитимуться за технологією ЗНО.

Реєстрація таких вступників триватиме до 18-ї год. 5 червня.

Більше про реєстрацію, проведення тестування та отримання результатів «ЗНО в магістратуру» можна прочитати за посиланням

Нагадуємо, що з 2019 року вступники в медичні та педагогічні виші, що захочуть працювати в селах, можуть бути зараховані першочергово