A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Житомирщині відзначили 95-річчя юннатівського руху в Україні

Опубліковано 19 листопада 2020 року о 16:51


Із нагоди 95-річчя юннатівського руху в Україні в комунальному закладі позашкільної освіти «Обласний еколого-натуралістичний центр» Житомирської обласної ради був презентований новостворений зимовий сад та відзначено найкращих юннатів області за активну діяльність у розвитку еколого-натуралістичного напряму.

В онлайн-заході взяли участь співробітники управління освіти і науки ОДА та управління екології та природних ресурсів ОДА, які наголосили на важливості екологічної освіти і виховання дітей у позашкільний час.

«Житомирщина активно долучається до всеукраїнського проєкту. Юннатівський рух широко представлений на теренах області, зокрема у закладах позашкільної освіти», – зазначила заступниця Голови Житомирської ОДА Віра Рогова. 

Дев’ять найкращих юннатів та один колектив Житомирщини отримали відзнаки «Юннатівського оскару»: дипломи, кубки та подарунки.

Довідково.

Історія юннатівського руху в Україні бере свій початок у 20-х роках минулого століття. Перші гуртки юннатів створювались в окремих школах, на базі сільськогосподарських станцій. Це була позакласна робота в гуртках за інтересами. Юннати вивчали переважно рослинництво, рідше – тваринництво. Разом із науковцями проводили дослідницьку роботу, брали участь у всеукраїнських та міжнародних конкурсах, проєктах, акціях.