A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Житомирщині під головуванням заступника Міністра освіти і науки відбулася нарада щодо підготовки до нового навчального року

Опубліковано 03 серпня 2022 року о 14:40


Сьогодні, 3 серпня 2022 року, заступник Міністра освіти і науки Віра Рогова з робочим візитом перебуває в Житомирській області.

Під час наради з начальником Житомирської ОВА Віталієм Бунечко, начальниками головних управлінь ДСНС, Нацполіції, Держпродспоживслужби області та представниками департаменту освіти і науки Віра Рогова обговорила стан підготовки закладів освіти до нового навчального року в умовах воєнного стану. До онлайн-наради також долучилися голови територіальних громад області.

Заступник Міністра звернула увагу присутніх на головну умову роботи закладів освіти в традиційному форматі – безпеку.

«На всій території України активно відбувається підготовка до нового навчального року, до якої залучено велику кількість державних органів. Нашою основною метою є перетворення кожного закладу освіти на територію безпеки. Якщо створити в закладі освіти безпечні умови для перебування всіх учасників освітнього процесу неможливо, навчання офлайн не відбуватиметься. Безпека – головна складова», – зазначила Віра Рогова.

Вона повідомила, що МОН готує чотири моделі освітнього процесу: очне, дистанційне, змішане навчання та індивідуальна форма роботи (екстернат або сімейна форма навчання).

«Усі українські учні, де б вони не перебували, повинні бути охоплені освітнім процесом і мати можливість навчатися за українськими програмами», – підкреслила Віра Рогова.

За оперативною інформацією, станом на 1 серпня 2022 року, 878 закладів освіти області мають укриття різного типу (сховища, протирадіаційні, найпростіші тощо). 73% закладів загальної середньої освіти мають власні укриття або можливість облаштування найпростіших укриттів поряд. З 642 садочків 363 вже обладнали укриття.

Віра Рогова закликала учасників наради надзвичайно відповідально ставитися до облаштування укриттів у закладах освіти, адже пріоритетом є життя та здоров'я кожного учасника освітнього процесу.

Також під час наради зазначалося, що більшість обирає змішаний або очний формат освітнього процесу (за результати опитувань батьків здобувачів освіти).

Нагадаємо, МОН надало рекомендації щодо організації діяльності закладів дошкільної освіти у 2022/23 навчальному році.