A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Закарпатті триває міжнародна літня школа з дистанційного зондування Землі - її проводять в межах академії Copernicus МАН

Опубліковано 03 липня 2019 року о 15:54

Проведення моніторингу Землі, нові методи вивчення космосу та вплив цих знань на наукові дослідження. Ці та інші теми опановують учні-члени Малої академії наук у селі Поляна, що на Закарпатті, в межах міжнародної літньої школи з дистанційного зондування Землі. Заняття тривають впродовж тижня і завершаться у суботу, 6 липня 2019 року.

Програма літньої школи містить лекції та практичні заняття. На них учасники дізнаються, як, використовуючи космознімки, моніторити зміни в кожному окремому місті. Крім того, вони будуть проводити реальні наукові дослідження - оцінювати наслідки лісових пожеж та екологічних катастроф, моніторити повені, хімічний склад атмосферного повітря тощо.

Окрім українських школярів, учасниками школи стали учні зі Словаччини та Польщі.

Після завершення навчання переглянути практичні заняття зможе кожен охочий. Відеозапис буде доступний на YouTube-каналі Малої академії наук за посиланням - https://bit.ly/2XmsPbE 

Довідково:

НЦ “Мала Академія наук України” одна з перших організацій не членів країн Європейського Союзу отримала статус Академії Copernicus.

Copernicus є програмою ЄС зі спостереження за земною поверхнею. Вона пропонує інформаційні послуги на базі супутникової системи спостереження Землі. Сервіс надає повний безкоштовний та відкритий доступ до всіх зібраних даних. Інформація, надана за програмою Copernicus, може бути використана дослідниками для широкого кола завдань у різних галузях. Наприклад, в управлінні територіями, регіональному та місцевому плануванні, сільському, лісовому та рибному господарстві, для забезпечення цивільного захисту населення, покращення транспортної інфраструктури та мобільності, туризму.

Нагадаємо, що у Києві витратять понад 200 млн гривень на протипожежні заходи у закладах освіти.