A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Волині презентували НПЦ для електрогазозварників, у який інвестували понад 3 млн гривень

Опубліковано 29 листопада 2018 року о 17:33

На базі Камінь-Каширського вищого професійного училища, що на Волині, відкрили сучасний навчально-практичний центр (НПЦ) для електрогазозварників. У його обладнання та підготовку приміщень інвестували понад 3 млн гривень.

Скористатися ресурсами центру зможуть учні профільних спеціальностей. У ньому також проходитимуть підвищення кваліфікації майстри інших закладів профосвіти та фахівці-практики підприємств регіону.

У новоствореному НПЦ облаштували 14 зварювальних постів з професійним обладнанням. Воно допоможе учням здобути практичні навички ручного дугового зварювання покритими електродами, напівавтоматичного зварювання у захисних газах, напівавтоматичного жаргонно-дугового зварювання. Разом з тим, досвідчені фахівці зможуть опанувати методики роботи з новітнім обладнанням.

Передбачається, що діяльність центру допоможе підвищити якість підготовці учнів з професії “Електрогазозварник” та розширить можливості партнерства з роботодавцями.

“Професія електрогазозварника є затребуваною на ринку праці. Для нас важливо, щоб молодь могла працювати і в будівництві, і  в промисловості – для цього учні мають вже під час навчання працювати з обладнанням, яке нині використовується на підприємствах. Саме таким обладнанням, інструментами та матеріалами наповнили цей навчально-практичний центр”, - підкреслив голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

Нагадаємо, що на Львівщині нещодавно відкрили НПЦ токарної справи.