A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Тернопільщині відкрили сучасну шкільну обсерваторію

Опубліковано 21 червня 2018 року о 10:41

У селі Лозова, що на Тернопільщині, відкрили першу автоматизовану обсерваторію. Її облаштували у НВК “Лозівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ДНЗ” Байковецької об’єднаної територіальної громади. Відкриття обсерваторії відбулось вчора, 20 червня 2018 року.

Сільську обсерваторію наповнили сучасним обладнанням -  потужним телескопом з автонаведенням, компʼютерами та навчальними матеріалами. Усе це дозволить проводити дослідження небесних тіл, покращити вивчення астрономії та фізики.

“Запуск обсерваторії – це чудова можливість для дітей нашої громади здобувати глибші знання про космос. Ми маємо астрономічний гурток, залучаємо мешканців до тематичних квестів, проводимо на базі школи конференції. Сподіваюсь, що згодом зацікавлені діти з інших громад Тернопільщини зможуть за допомогою нашої обсерваторії та віддаленого доступу до неї вивчати зорі”, - розповів вчитель Лозівської опорної школи Михайло Шемеля.

Загальна вартість проекту склала понад 1 млн гривень. З них близько 260 тисяч гривень надійшли за програмою “Dobre” Агентства США з міжнародного розвитку USAID та 800 тисяч гривень – кошти з бюджету Байковецької ОТГ.

Учасниками заходу стали Посол США в Україні Марі Йованович, представники органів місцевого самоврядування, школярі та їх батьки, освітяни.

Нагадаємо, що раніше у ЧНУ оновили обладнання обсерваторії, яке дозволить проводити дистанційні дослідження