A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На своєму місці: здобувачі освіти додають барв до життя дітей в лікарнях і рятують українців

Опубліковано 06 травня 2022 року о 14:45


6 травня 2022 року – 72й день оборони незалежної України в повномасштабній війні, яку розв’язала росія. Незважаючи на те, що окупанти відчайдушно намагаються вкрасти мирну весну в українців, їм ніколи не вдасться подолати вільний, сміливий і закоханий в життя українських дух.

Сьогодні розповідаємо про студентів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького та Луганського державного медичного університету, які вкотре демонструють, що кожен наближає перемогу України на своєму місці.

Студенти-митці кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького на чолі із завідувачкою кафедри Лілією Полудень зробили добру справу для черкаських дітей – розписали стіни боксу та палат для важкохворих дитячого відділення КНП «Черкаський обласний онкологічний диспансер». Благодійний арт-проєкт втілили в життя студенти Іван Манзенко, Дар’я Черенок, Ярослава Ясинська, Анна Розчепій, Юлія Заржицька, Дар’я Бородіна, Руслана Турлюн, Олександра Степанова, Катерина Горова, Юлія Залозна та Анна Кравчук.

Зі свого боку ректор Луганського державного медичного університету повідомив, що інтерни, студенти та студентки завжди займали активну соціальну позицію, а наразі допомагають військовим, цивільним – працюють у лікарнях різних куточків України та щодня рятують життя громадян.

«ЛДМУ має наказ Міністерства охорони здоров’я про переміщення до Рівного, це складне завдання для нас. У 2014 році вже переїжджали – з Луганська в Рубіжне, розбудовували університет практично з нуля. Навчальний процес ми не зупинили ні на день. Ми пишаємося майбутніми лікарями та постійно отримуємо повідомлення від студенток і студентів, у яких вони розповідають про допомогу населенню», – повідомив Сергій Смірнов.

Нагадаємо, студенти та викладачі Вінницького національного технічного університету та Волинського національного університету імені Лесі Українки створюють унікальні пристрої для ЗСУ та цивільного населення.