A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На своєму місці: як студенти очолюють цифровий фронт

Опубліковано 14 червня 2022 року о 14:35


В умовах війни здобувачі освіти активно долучаються до волонтерської діяльності. Сьогодні розповідаємо про тих, чиєю зброєю стали комп’ютери, соціальні мережі та коди.

Від початку повномасштабної війни частота кібератак ворожих хакерів значно збільшилися. Щодня студенти Вінницького національного технічного університету відбивали атаки рф на цифровому фронті та збільшували свою чисельність, яка від кількох десятків перетворилася на десятки тисяч кібервоїнів. Діяльність молоді не залишилася без уваги – Департамент кіберполіції Національної поліції України відзначив подякою одного зі студентів кафедри захисту інформації ВНТУ.

У Рівному викладач і студенти Національного університету водного господарства та природокористування створили сайт «Дорожня карта переселенця», завдяки якому тимчасово переміщені українці можуть знайти житло, роботу, дізнатися про отримання гуманітарної чи медичної допомогу.

«Ми шукаємо посилання, сайти, чат-боти та телефони, що можуть бути корисними. Після цього систематизуємо. Сайт регулярно доповнюємо, створили додаткові сторінки, наразі відкривається програма фінансування переселенців від ООН у Рівненській області, з’являються нові нормативні документи, юридичні консультації», – розповідають викладач НУВГП і один із студентів-розробників.

Студенти Київщини в надважкі часи також щодня демонструють справжню згуртованість і наближають перемогу України на кіберфронті. 

«Ми робимо DDoS-атаки сайтів, пишемо петиції, інформуємо про пересування ворожих сил. Один із моїх товаришів створює інфографіки, дівчата-міжнародниці разом із філологинями пишуть і перекладають листи до міжнародних організацій, створюють тексти для закордонних ЗМІ», – розповідає студент Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Пам’ятайте, що кожен здобуває Україні славу на своєму фронті. Поширюйте історії про учнів, студентів і науковців, які наближають перемогу, додаючи до публікацій хештег #на_своєму_місці.

Нагадаємо, все більше студентів-добровольців стають на захист України.