A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На своєму місці: волонтерство замість суконь, костюмів, подарунків і святкувань

Опубліковано 07 липня 2022 року о 16:00


Випускний вечір – одна з перших значних подiй у житті кожної людини. Школярі завжди з нетерпінням чекають на останній дзвоник, проте цьогоріч плани українських випускників змінила повномасштабна війна.

Сьогодні розповідаємо про останні дні навчання випускників, які надали перевагу наближенню перемоги, а також вкотре продемонстрували силу та єдність українського народу.

На Київщині випускники відмовилися від святкувань, а зібрані кошти вирішили передати травмованій ракетним ударом школярці з Чугуєва.

«Величезна подяка дітям. Я знаю, що вони мріють про випускний, всі хочуть… Величезне дякую батькам, які виховали таких дітей», – розповідає мама дівчинки.

У місті Луцьк замість випускного вечора учні школи зібрали та витратили гроші на генератор для військових, які нині перебувають на передовій, ідею підтримав увесь клас.

«Ще на уроці якось вирішили, що зараз недоречні веселощі та святкування. Головне – допомогти бійцям. Ми вирішили всі зібрані на випускний гроші передати на добру справу», – згадує випускник Роман.

На Черкащині випускники 9 класу школи міста Сміла також перерахували на потреби українського війська зібрані на святкування кошти, адже найбільша мрія кожного українця – перемога.

«Щаслива та радісна пора дорослішання стала порою очікування перемоги. Учні 9 класу дякують ЗСУ за стійкість, силу духу та приклад, що надихає. Тому кошти, зібрані на випускний, вирішили перерахувати воїнам ЗСУ. Бо Ви – наша слава, гордість і міць! Дякуємо! Все буде Україна!», – пишуть на сторінці школи.

Пам’ятайте, що кожен здобуває Україні славу на своєму фронті. Поширюйте історії про учнів, студентів і науковців, які наближають перемогу, додаючи до публікацій хештег #на_своєму_місці.

Нагадаємо, у попередньому матеріалі ми розповідали історії творчих волонтерів.