A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На своєму місці: турбота про першокласників під обстрілами Харкова

Опубліковано 20 травня 2022 року о 14:40


Учителька початкових класів харківської приватної школи Валерія Гукова від перших днів війни проводить уроки та заспокоює першачків, а після роботи безоплатно готує підлітків із малозабезпечених родин до НМТ.

Валерії 24 роки, вона із Запоріжжя. Зі студентських років дівчина мешкає в Харкові, місто нагадує їй про бабусю та дитинство. Після закінчення Харківського національного педагогічного університету імені Григорія Сковороди стала класною керівничкою першокласників, а після трьох років практики – завучем із виховної роботи. Від початку війни дівчина знайшла в собі сили та почала допомагати учням адаптуватися до нових реалій.

«У перші дні ми самі не виходили. Було дуже страшно. Коли бомбили облдержадміністрацію, ми почули дуже сильно. Стіни аж здригнули. Це сумно, проте до цього звикаєш», – розповідає вчителька.

42 дні Валерія героїчно викладала уроки з бомбосховища під звуки вибухів і обстрілів, після чого вимушено виїхала з Харкова через пошкодження на лінії надавача послуг інтернету. Згодом Валерія знову повернулася додому, чому безмежно зраділа сама дівчина та її учні.

«Зараз вони дуже заінтриговані моїм поверненням додому. Їм цікаво, вони тільки про це й запитують. Я тільки днями приїхала, а ми вже з ними займаємося», – розповідає педагогиня.

Валерія Гукова вірить у перемогу України та діджиталізацію сфери освіти. На її думку, сучасний учитель має бути гнучким, розуміти сучасні тренди, знаходити цікавинки, переймати досвід колег і підтримувати учнів.

«Сучасний учитель має бути хамелеоном певною мірою. Треба більше наголошувати на емоційному інтелекті дітей. Так, hard skils важливі, проте soft skils – це те, що дійсно актуально», – переконує Валерія.

Пам’ятайте, що кожен здобуває Україні славу на своєму фронті. Поширюйте історії про учнів, студентів і науковців, які наближають перемогу, додаючи до публікацій хештег #на_своєму_місці.

Нагадаємо, професор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя став воїном ЗСУ.