A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На своєму місці: студенти Івано-Франківська надають гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним українцям

Опубліковано 17 травня 2022 року о 12:45


25 лютого 2022 року студенти івано-франківських вищих навчальних закладів об’єднали зусилля та створили громадську організацію «Між іншим», що надає гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним у Івано-Франківськ українцям.

Від перших днів війни студенти-волонтери допомогли більше ніж 500 людям. Щоденно штаб приймає приблизно 20 осіб, які можуть отримати набір необхідних речей (харчі, постільна білизна, засоби гігієни тощо). Для цього волонтери створили електронну базу даних зі списками гуманітарної допомоги для кожної людини окремо.

«Ми починали просто як знайомі, зібралися небайдужі. Згодом нам почали допомагати й переселенці та знайомі з інших областей. Дехто навіть дітей приводить, щоб ми навчили їх волонтерити», – розповідає студентка Софія Піндус.

Гуманітарну допомогу переважно приносять приносять місцеві жителі та благодійні організації. Крім того, волонтери відправляють гуманітарні вантажі українським бійцям на передову.

Пам’ятайте, що кожен здобуває Україні славу на своєму фронті. Поширюйте історії про учнів, студентів і науковців, які наближають перемогу, додаючи до публікацій хештег #на_своєму_місці.

Нагадаємо, професор УжНУ проводить лекції з передової.