A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На своєму місці: професор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя став воїном ЗСУ

Опубліковано 19 травня 2022 року о 12:15


Професор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, автор понад 200 наукових праць, доктор історичних наук Сергій Лепявко перетворився на воїна з позивним Професор.

Від перших днів герой прийняв свідоме рішення йти захищати рідне місто Чернігів. До лав ЗСУ Сергій долучився не сам, в українському війську воюють й обидва сини професора.

«Мені було важливо стояти на вулицях свого міста та захищати його. Особисто я боявся, що доведеться воювати в руїнах Катерининської церкви чи Спаського собору. Але знав точно, що звідти я вже не піду. Це був би останній пункт мого життя», – повідомляє герой.

Сергій Лепявко присвятив безліч робіт і книг історії українського козацтва, військовій історії та історії Чернігова. Щодо перемоги України не має сумнівів, адже кожен невпинно наближає її на своєму місці.

«У мене ще є декілька недописаних книжок, тож маємо бути певні: повернемося до мирного життя, всі свої особисті та творчі плани здійснимо. А темна буря, яка зараз нависла над нами, розсіється, і все буде добре», – переконує Сергій.

Пам’ятайте, що кожен здобуває Україні славу на своєму фронті. Поширюйте історії про учнів, студентів і науковців, які наближають перемогу, додаючи до публікацій хештег #на_своєму_місці.

Нагадаємо, студенти-волонтери створили громадську організацію «Між іншим», що надає гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним у Івано-Франківськ українцям.