A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На своєму місці: маленькі герої України

Опубліковано 01 червня 2022 року о 15:25


День захисту дітей вперше святкувався в 1950 році в 51 країні світу. ООН підтримала ініціативу та оголосила одним із пріоритетних напрямів діяльності захист прав, життя та здоров'я дітей. З нагоди свята розповідаємо історії маленьких українців, які наближають перемогу великими вчинками.

На Тернопільщині дев’ятирічна Марічка Підфігурна збирає гроші на тепловізор для українських військових. Дівчина продає іграшки, власні речі та саморобні прикраси. Кожного покупця пригощає цукерками та дозволяє обирати ціну товарів самостійно, а зібрані кошти передає у волонтерський штаб.

«Я побачила, що діти з Харкова продають іграшки, теж захотіла долучитися. Ми збираємо гроші військовим на тепловізор. У мене можна придбати приколки, іграшки, книжки, бульбашки, лизуни та книжки», – розповідає школярка.

Одинадцятирічний Максим вимушено переїхав із родиною в Чернівці з Покровська та активно допомагає українським військовим протистояти російським загарбникам. Школяр зміг зібрати кошти на 20 бронежилетів, тепловізор і одяг для ЗСУ. Дивовижна історія почалася з оголошення, у якому хлопець шукав роботу. Згодом про Максима дізналися в інтернеті та йому вдалося зібрати гроші на потреби військових.

«Разом із мамою школяр переказав кошти на придбання одягу захисникам, а також на реабілітацію військовослужбовця, який через поранення втратив ногу», – розповіли в Нацполіції.

Мистецтво також наближає Україну до перемоги. Малюнок одинадцятирічної школярки Софії Кравчук став легендою та символом незламності українців. Дівчинка намалювала найбільший у світі літак «Мрія», який знищили російські окупанти. Тепер робота Софії прикрашає заповітну для мільйонів українців марку під назвою «Українська мрія».

«Ілюстрацію ще до війни намалювала одинадцятирічна Софія з Волинської області для участі в конкурсі «Що для мене Україна?». Саме такою дитина бачить нашу країну – яскравою й квітучою», – повідомляє поштовий оператор.

Пам’ятайте, що кожен здобуває Україні славу на своєму фронті. Поширюйте історії про учнів, студентів і науковців, які наближають перемогу, додаючи до публікацій хештег #на_своєму_місці.

Нагадаємо, вчителі Херсону відмовилися співпрацювати з окупантами.