A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На своєму місці: історії школярок, які відрізали волосся та передали зароблені гроші ЗСУ

Опубліковано 28 травня 2022 року о 10:00


Уляна – восьмирічна школярка з Івано-Франківська, яка не стриглася від народження. В умовах війни дівчинка вирішила продати волосся, аби допомогти армії. Мама дівчинки розповідає, що для доньки це рішення було свідомим.

«Моя маленька Україночка! 3200 грн за волосся вона вирішила віддати на потреби ЗСУ. Волосся, яке вона навіть на сантиметр не давала відрізати! Я пишаюся своєю дитиною. Наші діти – наше майбутнє», – зазначила мати Уляни.

У Чернівцях десятирічна школярка Тетяна відрізала 58 сантиметрів волосся. У салоні косу відміряли, зважили та оцінили в 3200 грн. Співробітники дуже здивувалися, коли дізналися, на що підуть виручені кошти. Гроші дівчинка перерахувала українським захисникам.

«Я хотіла, щоб вони купили зброю та дали путіну знати, що так не треба робити. Що Україна – незалежна», – зізнається школярка.

Дев’ятирічна мешканка Чернігова Кіра теж пожертвувала довгим волоссям і допомогла армії. До цього рішення вона прийшла в укритті, де разом із батьками, братами та сестрою ховалася від обстрілів. За коси дівчинка отримала 3500 грн, батьки перерахують усі кошти військовим.

«У нас є друзі, які служать ЗСУ. Зараз вони під Луганськом, їх близько 20. Вони збирають на рації та тепловізори», – розповідають батьки.

Пам’ятайте, що кожен здобуває Україні славу на своєму фронті. Поширюйте історії про учнів, студентів і науковців, які наближають перемогу, додаючи до публікацій хештег #на_своєму_місці.

Нагадаємо, вчителька харківської приватної школи від перших днів війни проводить уроки для першокласників.