A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На своєму місці: діти України збирають гроші для ЗСУ граючи в шахи та шашки

Опубліковано 13 липня 2022 року о 15:30


Збройна агресія рф вкрала дитинство в усіх маленьких українців. Кожному з них випало завчасно подорослішати, кожна дитина України стала свідомим дорослим, що наближає перемогу на своєму місці.

У сьогоднішньому матеріалі розповідаємо три фантастичні історії маленьких інтелектуалів, які змогли зібрати кошти на потреби ЗСУ та волонтерів.

П’ятирічний Артем – шаховий геній із Вінниці. Хлопчик грав з усіма охочими на площі Костянтина Могилка та збирав пожертви для ЗСУ. Він каже, що не боїться грати ані з дітьми, ані з дорослими.

«Я займаюся шахами вже дев'ять місяців і в мене добре виходить. Я думаю, що грати зі мною цікаво, бо в мене другий дорослий розряд. Хочу допомагати ЗСУ та тому граю за гроші. Хочу, щоб за ці гроші для солдатів купили танк. І бронежилет», – повідомив хлопець.

Десятирічна чемпіонка світу з шашок Валерія вирішила допомогти українським військовим і просто неба запрошувала охочих зіграти з нею в шашки за пожертву. За 9 днів Валерія зібрала 21 тис. гривень і особисто передала зібрані кошти на підтримку Збройних сил України.

«Програли всі, хто грав із Валерією. Валерія – чемпіонка світу з шашок. І спонсор нашого фонду… Наш народ із такими дітьми перемогти неможливо», – написав очільник фонду.

У Луцьку живе восьмирічний школяр Савелій. Раніше він жив у Бучі, проте з родиною переїхав на захід. Батько хлопчика від першого дня долучився до лав територіальної оборони на Київщині та продовжує нести службу. Савелій грає у шахи з перехожими на гроші, проте не з метою заробітку. Він ставить стіл на центральній вулиці міста та чекає на опонентів, які захочуть зіграти. Савелій прикрасив ігровий стіл рукописним плакатом «У шахи граєш – ЗСУ допомагаєш!», а всі виграні кошти хлопець віддає волонтерам.

«Раніше вдавалося обіграти внука, а нині – вже ні. Савелій дорослішає», – всміхається дідусь хлопця.

Пам’ятайте, що кожен здобуває Україні славу на своєму фронті. Поширюйте історії про учнів, студентів і науковців, які наближають перемогу, додаючи до публікацій хештег #на_своєму_місці.

Нагадаємо, у попередньому матеріалі ми розповідали про випускників, які надали перевагу наближенню перемоги, а також вкотре продемонстрували силу та єдність українського народу.