A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Сумщині відкрили вже другий Центр розвитку кар'єри: випускникам допомагатимуть знайти роботу, школярам - визначитися з фахом

Опубліковано 14 березня 2019 року о 14:33

На базі Шосткинського центру професійно-технічної освіти створили сучасний Центр розвитку професійної кар’єри. У ньому випускникам допомагатимуть знайти роботу за фахом, пояснюватимуть, як правильно писати резюме та проходити співбесіду. Звернутися до Центру зможе кожен охочий - консультації надаватимуть безкоштовно.

Для випускників закладів уже почали проводити тренінги: “Набуття навичок пошуку роботи”, “Правила складання резюме” та “Співбесіда з роботодавцем”. Оскільки одним з напрямів, який розвиватимуть у Центрі, є допомога у працевлаштуванні, до заходів залучатимуть роботодавців та представників місцевої служби зайнятості.

Планується, що для профорієнтації школярів у Центрі проводитимуть окремі майстер-класи. Учнів старших курсів Шосткинського центру профосвіти розказуватимуть про особливості професій, які опановують. Учасники також зможуть спробувати себе у ролі перукаря, майстра манікюру, касира, кондитера, пекаря, кравця тощо.

Це вже другий Центр такого формату, який працює в регіоні. Загалом їх планують відкрити 6.  

Нагадаємо, що педагоги 24 закладів профосвіти пройшли навчальні тренінги.