A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На сайті МОН розміщений список переможців українсько-польських науково-дослідних проектів

Опубліковано 05 червня 2018 року о 13:08

15 українсько-польських науково-дослідних проектів отримають фінансування у 2018-2019 роках. Це стало можливим завдяки конкурсу, який  Міністерство освіти і науки України та Міністерство науки та вищої освіти Республіки Польща оголосили у січні 2017 року. Ознайомитися зі списом переможців можна у розділі “Міжнародна співпраця”.

Загалом понад 200 проектів пройшли наукову експертизу відповідно до процедур кожної з країн-учасниць. Пріоритетними напрямами досліджень стали:

- комп’ютерні та новітні виробничі технології (лазерні, високоточні, мехатронні, роботизовані, плазмові, оптоелектронні, сенсорні тощо);

- енергетичний менеджмент та енергоефективність;

- екологія та управління навколишнім середовищем;

- наука про життя (нові технології, здоров’я та запобігання поширеним хворобам, біотехнології, біоінжиніринг та генетика);

- нові речовини та матеріали;

- соціальні та гуманітарні науки;

- оборонні технології.

Організацією конкурсу займалась українсько-польська комісія з питань співробітництва в сфері науки і технологій. Вона створена ще 1993-го,  але з 2010 року її робота була призупинена. Завдяки спільним зусиллям Міністерства освіти і науки України та Міністерства науки та вищої освіти Польщі у 2017 році Комісія знову відновила діяльність. Окрім конкурсу, результатом роботи Комісії стало підписання Спільної програми науково-технологічного співробітництва між МОН України та Міністром науки та вищої освіти Республіки Польща.