A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Рівненщині впроваджуватимуть проект з підтримки профосвіти

Опубліковано 24 січня 2019 року о 17:59

Приблизно 3 заклади профосвіти Рівненщини планують залучити до естонського проекту з підтримки галузі, який раніше реалізували на Волині. Подробиці майбутньої співпраці обговорили в межах семінару представники МОН, естонської делегації та освітяни регіону у середу, 23 січня 2019 року.

Вже найближчим часом партнери працюватимуть над наступним етапом - плануватимуть розвиток закладів, навчальні сесії, стажування в естонських школах-партнерах тощо. Додатково передбачається розробка освітніх програми для учнів закладів, які братимуть участь у проекті. Там також проводитимуть майстер-класи з впровадження інноваційних методик викладання для педагогів та майстрів виробничого навчання.

Під час зустрічі волинські освітяни поділился досвідом дворічної участі у проекті. Так, українські училища співпрацювали з естонськими, загалом їх налічувалося 5 від кожної сторони.

Разом вони створили модульні навчальні програми за кількома професіями, а саме: тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, електрогазозварник, штукатур, кухар та перукар. Для педагогів та керівників училищ також провели навчальні поїздки в Естонію, де фахівці профільних закладів розповіли про успішний досвід управління, оновлення навчальних програм та підвищення кваліфікації педагогів.

Окрім Рівненщини, до проекту планують залучити заклади профосвіти Хмельниччини.

Нагадаємо, що понад 4 млн гривень інвестували в новий НПЦ на Кіровоградщині.