A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Рівненщині відкрили вже другий інклюзивно-ресурсний центр

Опубліковано 09 жовтня 2018 року о 18:56

Сьогодні, 9 жовтня 2019 року, у місті Дубно Рівненської області відкрили вже другий інклюзивно-ресурсний центр. Особливістю закладу є те, що його обладнали сучасною системою відеонагляду. Це дозволить батькам спостерігати за заняттями дітей у режимі онлайн.

Скористатися послугами інклюзивно-ресурсного центру зможуть діти з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років. Тут їм надаватимуть корекційно-розвиткові послуги та комплексну психолого-педагогічного оцінку розвитку, а також складатимуть для них індивідуальну програму розвитку.

Новостворений центр розмістили у приміщенні районного відділу освіти. Він має 3 окремі кабінети, а також зал для очікування. Заклад облаштували дитячими меблями, мультимедійною та комп'ютерною технікою, дидактичними та наочними матеріалами.

«Дубно є не лише першопрохідцями, а й активістами у впровадженні інклюзивної освіти. Хочу відзначити тих, хто активно долучився до організації процесу на місцях, адже держава зі свого боку надає необхідну фінансову підтримку», − зазначила заступник начальника управління освіти і науки Рівненської ОДА Ольга Ладюк.

За її словами, цього року на Рівненщині заплановано відкрити 23 таких центри, а впродовж наступного року ще 10.

Нагадаємо, що у Луцьку відкрили інклюзивно-ресурсний центр, в облаштування якого проінвестували понад 1 млн гривень.