A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Рівненщині відкрили вже 24-й інклюзивно-ресурсний центр

Опубліковано 06 грудня 2019 року о 15:08

У селі Балашівка, що на Рівненщині, відкрили новий інклюзивно-ресурсний центр. Там працюватиме логопед, практичний психолог, дефектолог і вчитель лікувальної фізкультури – разом вони надаватимуть безкоштовні консультації дітям з особливими освітніми потребами, а також проводитимуть з ними корекційні заняття.

Новостворений центр діятиме на базі Балашівського сільського будинку культури. Окрім кабінетів профільних фахівців, там облаштували сенсорну кімнату та зал лікувальної фізкультури. Їх наповнили новими меблями, розвитковим та корекційним дидактичним обладнанням, матеріалами для розвитку мовлення, партами-трансформерами. Крім того, для проведення занять з фізкультури закупили шведську стінку, сухий басейн, балансири, масажний стіл та м’ячі.

“Коли ми відкривали перший інклюзивно-ресурсний центр у районі, кожен розумів наскільки цей процес є важливим. Однак тоді ми не могли навіть уявити його масштаби. Адже робота таких центрів – це не просто забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та шкільної освіти. Це, перш за все, соціалізація таких дітей, їхня адаптація у сучасному суспільстві”, – розповів голова Березнівської РДА Олег Піщанський.

Загалом це вже 24-й інклюзивно-ресурсний центр, що запрацював на Рівненщині.

Нагадаємо, що 150 учасників завершили навчання в українсько-італійській школі ЖДУ.