A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Рівненщині відкрили новий корпус дитсадка на 60 місць

Опубліковано 23 січня 2018 року о 11:12

У селищі Гощі, що на Рівненщині, відкрили новий корпус закладу дошкільної освіти “Малятко”. У новобудові планують розмістити дві групи по 30 дітей у кожній. Це подолає проблему перевантаження вже існуючих груп, зменшить дефіцит місць у дитсадочку, а також покращить якість занять, які тепер проводитимуться у комфортніших умовах.

Новий корпус обладнаний великим спортзалом, ігровими кімнатами з сучасними іграшками, спальнями та санвузлами. Також для вихованців садочку, які будуть навчатися у цьому корпусі, створено окремі ігрові майданчики. Окрім будівництва корпусу, утеплили та оздобили фасад усього дитсадка, встановили огорожу та ліхтарі.

Загальна вартість будівельних та ремонтних робіт складає близько 9 млн грн, з яких близько 6 млн надійшли з державного бюджету, решта - кошти селищної та обласної ради.

“До будівництва дитсадка в Гощі долучилася і громадськість, і селищна рада, і область, і держава. Нова будівля була дійсно необхідна: в приміщенні, розрахованому на 120 дітей, навчалося понад 200. Наголошую, що будівництво шкіл та садочків було, є і буде нашим пріоритетом. Довгі роки про це говорили, але не робили. Є бажання - знайдуться і гроші, і фахівці” - зазначив на відкритті корпусу голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко.

Нагадаємо, що у 2018 році органи місцевого самоврядування планують створити майже 35тис місць у ДНЗ. Затверджений Кабміном План орієнтований на подолання черги в дошкільні навчальні заклади до 2020 року.