A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Рівненщині створять 35 Інклюзивно-ресурсних центрів - виділено близько 11 млн гривень

Опубліковано 12 квітня 2018 року о 15:13

У Рівненській області планують відкрити 35 Інклюзивно-ресурсних центрів (ІРЦ), де працюватимуть кімнати для індивідуальної роботи з логопедом або психологом, ресурсна кімната тощо. Скористатися послугами ІРЦ зможуть діти від 2 до 18 років.

У межах субвенції, яка передбачає державну підтримку людей з особливими освітніми потребами, Рівненська область отримала близько 11 млн гривень на розвиток інклюзивної освіти. Це вдвічі більше ніж торік: у 2017-му до обласного бюджету надійшло майже 6 млн гривень.

Загалом же на 2018 рік з державного бюджету було виділено понад 500 млн гривень субвенції на розвиток інклюзивної освіти в Україні.

“Плідна робота у цьому напрямі свідчить про успішне реформування інклюзивної освіти в масштабах країни. У 2017-2018 навчальному році інклюзивне навчання вже було організовано у 172 школах Рівненщини. Нині ми підписали 24 меморандуми з ОТГ, РДА та містами. Загалом до наступного року там мають створити 35 ІРЦ”, - зазначив голова ОДА Олексій Муляренко.

Він також розповів, що сьогодні вже є рішення про створення ІРЦ в двох районних радах - Березнівській та Сарненській.

Раніше в Ужгороді відкрили перший на Закарпатті Інклюзивно-ресурсний центр.

Нагадаємо, що Уряд прийняв зміни до постанови, яка визначає розмір доплати педагогам за окремі види діяльності. За роботу в спеціальних школах та інклюзивних класах встановлено доплату до 20%

Довідково. Головні завдання Інклюзивно-ресурсних центрів − проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку, надання кваліфікованого супроводу при роботі з дитиною. Також у центрах проводять консультаційну роботу з батьками, надають методичну допомогу педагогам дошкільних, загальних середніх та професійно-технічних навчальних закладів з питань організації інклюзивного навчання.