A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Прикарпатті активно розвивається спортивно-оздоровчий проєкт «Бадмінтон і зір»

Опубліковано 10 червня 2022 року о 11:05


У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника керівництво обласної федерації бадмінтону та директори ліцеїв Івано-Франківська обговорили подальший розвиток проєкту «Бадмінтон і зір» та залучення до нього шкільної молоді. Мета проєкту – запобігання втрати зору у школярів завдяки заняттям з бадмінтону.

У зустрічі взяли участь голова обласного відділення Національного олімпійського комітету України Мирослав Карабін, президент федерації бадмінтону Івано-Франківська Дмитро Коротких та вчителі фізкультури ліцеїв - учасників проєкту.

«Бадмінтон сьогодні – це той вид спорту, який набирає цікавої динаміки. Завдяки вам і вашій підтримці ми реалізуємо цікавий проєкт. З одного боку, ми хочемо розширити цей вид спорту і зробити його масовим, а з іншого – вивести його на рівень високих досягнень», – зазначив Ігор Цепенда,  ректор ПНУ, голова обласної федерації бадмінтону.

Під час наради присутні обговорили стратегію розвитку бадмінтону на Прикарпатті, зокрема підготовку тренерів з цього виду спорту. Учасникам робочої зустрічі провели презентацію міжнародної програми Shuttle time. Це шкільна програма, завдяки якій учні можуть оволодіти базовими навичками гри в бадмінтон. 

«Надзвичайно важливо сьогодні популяризувати бадмінтон серед дітей шкільного віку. Також потрібно підготувати до занять учителів з фізичної культури, зокрема організувати для них курси із професійними бадмінтоністами. І ще одне: бадмінтон – це професійний спорт. Важливо готувати спортсменів, які зможуть професійно захищати честь міста чи області на змаганнях різного рівня», – зазначив Дмитро Коротких, президент федерації бадмінтону Івано-Франківська.

Ініціатором проєкту «Бадмінтон і зір» є президент федерації бадмінтону України Олексій Дніпров. Захід реалізований спільно з Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника, Департаментом освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА, обласною дитячою клінічною лікарнею, обласним відділенням Національного олімпійського комітету України, Івано-Франківським обласним відділенням Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

Нагадаємо, майже 30 тисяч школярів взяли участь у всеукраїнському челенджі з математики.