A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Полтавщині 100% шкіл використовують платформу «Всеукраїнська школа онлайн»

Опубліковано 02 липня 2021 року о 15:19


Днями заступник Міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артур Селецький відвідав Полтавщину, оглянув заклади освіти та взяв участь у пресбрифінгу  щодо особливостей цифровізації освіти в Полтавській області. 

«На Полтавщині 100% шкіл використовують платформу “Всеукраїнська школа онлайн”. Такого показника немає ніде в Україні. Сьогодні відвідав один з освітніх закладів – Полтавський мистецький ліцей імені Софії Русової. Там у класах використовують цифрові технології, зокрема, встановлено багато інтерактивних дошок, що робить уроки максимально цікавими», – зазначив Артур Селецький.

За його словами, під час пандемії, коли школи не працювали у звичному режимі, цифрові технології допомагали дітям і вчителям здобувати знання безперервно, робити уроки максимально змістовними й цікавими. 

«Завдяки цифровізації ми мали змогу спостерігати, як працюють у всіх куточках України вчителі та як проводять уроки онлайн. Скажімо, те ж фізичне виховання через інтернет, коли весь клас разом з учителем робить руханки. Інший приклад – історія, коли за допомогою відеоматеріалів відбувається активне обговорення теми. Такий підхід сприяє у вивченні цього предмету. Використання “змішаних” інструментів у навчанні підвищуватиме ефективність навчального процесу», – зауважив заступник Міністра освіти і науки.

Наразі платформу «Всеукраїнська школа онлайн» використовує в державі кожен четвертий учитель. Загалом в Україні діють 15 платформ із цифровізації. Використання цифрових технологій опанували й вчителі поважного віку. 

«Ми проводили низку профільних програм, пів мільйона освітян такі курси пройшли. Інші предмети ми робили з Microsoft, їх пройшли 5 тисяч освітян, G Suite for Eduсation – 15 тисяч вчителів. Більшість із них були поважного віку – за 60. І вони впоралися з цими курсами. Звісно, й надалі допомагатимемо вчителям розвивати цифрові навички, з’являтимуться нові інструменти, співпрацюватимемо із центрами підвищення кваліфікації, а в педагогічних університетах змінюватимемо підходи до навчання», – наголосив Артур Селецький. 

У межах проєкту «Інтернет-субвенція» 36 територіальних громад Полтавської області отримають 40,5 мільйона гривень на проведення швидкісного інтернету. Понад 32,5 мільйона розподілено на Полтавщину в межах субвенції на придбання ноутбуків педагогічним працівникам для організації дистанційного навчання.

Нагадаємо, 33 селищні громади Дніпропетровської області отримали державну інтернет-субвенцію. До швидкісних оптичних мереж підключать понад 130 сіл та селищ регіону.