A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На оснащення шкіл Києва, де поглиблено вчать природничі предмети, витратять понад 31 млн гривень

Опубліковано 21 березня 2018 року о 17:32

Цьогоріч на придбання обладнання для шкіл Києва, де поглиблено вивчають природничі предмети, з держбюджету виділили 31,4 млн гривень. Пріоритетні напрями щодо розподілу цих коштів було презентовано під час розширеного засідання колегії Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА.

Зокрема, гроші підуть на створення кабінетів природничо-математичного циклу, дослідницьке приладдя та техніку для проведення інтерактивних уроків. Це будуть пристрої для підготовки та проведення ЗНО з іноземних мов, комп'ютери та оргтехніка для початкової школи. Крім того, планують закупити обладнання для навчання дітей з особливими освітніми потребами. Також частина коштів піде на модернізацію кабінетів української мови у школах, де вивчають мови національних меншин.

“Додатково будуть виділені кошти для створення Нового освітнього простору в межах концепції Нової української школи. А для того, щоб заклади освіти отримали фінансування відповідно до потреб, ми проведемо окрему роботу. Спільно з районними управліннями освіти та міжнародними експертами ми працюватимемо над базовим фінансовим нормативом у дошкільній освіті”, - зазначила директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Олена Фіданян.

Нагадуємо, що у бюджеті 2018 року закладено більше 1млрд грн на продовження урядових програм з підтримки освітньої інфраструктури – на автобуси, природничі кабінети та інклюзивну освіту.