A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На міжнародних олімпіадах з хімії та фізики українські школярі вибороли 9 медалей

Опубліковано 30 липня 2018 року о 12:30

1 золоту, 6 срібних та 2 бронзові медалі вибороли українські школярі на  міжнародних олімпіадах з хімії та фізики. На змаганнях Україну представляли 9 учасників – всі вони отримали нагороди.

Міжнародна олімпіада з хімії проходила 19-29 липня 2018 року в Чехії та Словаччині. До змагань долучилися понад 300 знавців хімії з 76  країн. Українські одинадцятикласники здобули 4 медалі:  Кирило Данилейко (Кременчуцький НВК№ 4) - «золото», Ольга Ващенко (Харківська гімназія № 47), Дмитро Царенко (Харківський фізико-математичний ліцей № 27), Артем Янчак (Львівський фізико-математичний ліцей) – «срібло».

На Міжнародній олімпіаді з фізики, яка відбулася в столиці Португалії – м. Лісабон, змагалися близько 400 учасників з 90 країн. За результатами олімпіади українські школярі отримали 5 медалей. Так, Сергій Кригін і Іван Рідкокаша, учні Харківського фізико-математичного ліцею № 27, та Олександр Сулима з Рішильєвського ліцею м.Одеса здобули «срібло». А випускники Львівського фізико-математичного ліцею Олег Кузик та Назарій Фортуна вибороли «бронзу».

Олімпіади проходили у 2 тури – теоретичний і практичний. Під час першого учасники вирішували задачі, а під час другого виконували лабораторну роботу. За підсумками обох турів журі визначає результат кожного учасника в індивідуальному заліку.

Раніше наші школярі посіли 4 місце на Міжнародній олімпіаді з математики та  вибороли «срібло» та «бронзу» на олімпіаді з біології.


Нагадаємо, що українські студенти здобули 10 медалей на Європейських університетських іграх в Португалії