A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Миколаївщині створять перший в Україні центр для підтримки та навчання фахівців з інклюзивної освіти

Опубліковано 14 вересня 2018 року о 12:01

До кінця року на Миколаївщині відкриють перший в Україні дослідно-практичний центр з підтримки інклюзивної освіти. Він стане універсальною платформою, де відповідні фахівці обмінюватимуться досвідом, вчитимуться працювати з інтерактивним обладнанням, а також опановуватимуть нові методики роботи з дітьми. Ініціаторами створення Центру стали представники Миколаївської ОДА.

До роботи центру залучать практичних психологів та науковців. Разом з фахівцями інклюзивно-ресурсних центрів та вчителями, які працюватимуть у інклюзивних класах, вони складатимуть індивідуальні програми розвитку, зокрема для тих дітей, які мають комбіновані форми порушень. Там також надаватимуть консультації щодо роботи з дітьми, проводитимуть тренінги, семінари для профільних педагогів та майстер-класи.

Планується, що центр обладнають тренажерами та розвитковою технікою за аналогією з інклюзивно-ресурсними центрами. Це дозволить педагогами заздалегідь навчитись працювати з обладнанням та максимально якісно використовувати його можливості у роботі з дітьми.

Створення наукового дослідно-практичного центру фінансується коштами державного та обласного бюджету, а також спеціальних програм ЄС. Центр працюватиме на базі  Чорноморського національного університету ім. Петра Могили в межах проекту “RInnoHUB”.

Довідково. Для створення інклюзивного середовища програмою розвитку освіти Миколаївської області на 2017-2021 роки виділено 7 млн гривень. У регіоні вже обладнано  18 інклюзивно-ресурсних центрів, 4 медіатеки та 4 ресурсних кімнати у місцевих школах. Наразі департамент освіти і науки Миколаївської ОДА проводить закупівлю  спеціального транспорту для забезпечення навчання дітей з особливими освітніми потребами.

Нагадаємо, що Уряд визначив, як будуть створені та працюватимуть центри ресурсної підтримки інклюзивної освіти в Україні