A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Миколаївщині 2018-й оголосили роком освіти: буде виділено більше коштів на дитсадки, мобільні меблі, опорні школи та інклюзивне навчання

Опубліковано 01 лютого 2018 року о 14:26

У Миколаївській області оголосили 2018-й роком освіти та інклюзивного навчання. Відповідне рішення було прийняте на засіданні колегії ОДА, присвяченій розвитку освітньої галузі в регіоні.

Зокрема, керівникам районів, міст та ОТГ області доручили переглянути бюджети, направивши більше коштів на пріоритетні напрями в сфері освіти. Це насамперед стосується зменшення черги до дитсадків, адже зараз своїх місць очікують близько 2тис дітей, та створення опорних шкіл. Торік в області 5 закладів отримали статус опорних, а цього року передбачається надання такого статусу ще 19. Для організації підвезення до них необхідно придбати 15 шкільних автобусів.

Також перерозподіл коштів потрібен для придбання мобільних меблів та засобів навчання для шкіл.

Окреме завдання для управлінців на місцях - створення  умов для вільного доступу до якісної освіти дітям з особливими освітніми потребами. Крім цього у сфері інклюзивної освіти зосередять увагу на створенні інклюзивно-ресурсного центру для дітей від 2 до 18 років. Його фахівці проводитимуть комплексну оцінку для визначення особливих освітніх потреб дитини, а також надаватимуть рекомендації вчителям та батькам.

Нагадуємо, що у бюджеті 2018 року закладено більше 1млрд грн на продовження урядових програм з підтримки освітньої інфраструктури – на автобуси, природничі кабінети та інклюзивну освіту

Довідково: Освітня мережа закладів освіти Миколаївської області складається із 566 закладів дошкільної освіти, 524 загальної середньої, 40 позашкільної, 31 професійної (професійно-технічної) та 39 вищої освіти. В області функціонують 7 опорних шкіл, у складі яких діє 21 філія. Для підвезення дітей використовуються 19 автобусів.