A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Львівщині відкрили ще один навчально-практичний центр

Опубліковано 17 грудня 2020 року о 11:02


Днями в Міжрегіональному вищому професійному училищі автомобільного транспорту та будівництва м. Львів відкрили навчально-практичний центр з підготовки монтажників санітарно-технічних систем і устаткування «Інсталятор». 

Для створення НПЦ було використано 1 млн гривень з державного бюджету та понад 450 тис. гривень коштів закладу.

Зокрема, в закладі освіти реконструйовано та переобладнано 5 приміщень: кабінет, лабораторія, майстерня, роздягальня, хол для теоретичної та практичної підготовки слухачів з професії. Центр оснащений сучасним обладнанням, на якому учні зможуть підвищувати свою кваліфікацію, вдосконалювати практичні навички та застосовувати знання для виконання поставлених завдань. 

«Останні два роки розвиток профтехосвіти є у фокусі держави. Вона не  лише декларує підтримку, а виділяє реальний фінансовий ресурс. У цьому напрямі ми будемо працювати і надалі. Передусім фінансуватися має профтехосвіта», – зауважив під час відкриття навчально-практичного центру заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Іван Собко. 

Директор Департаменту освіти та науки Львівської ОДА Олег Паска, у свою чергу, зазначив: «Важливість навчально-практичних центрів у закладах в тому, що учні можуть вчитися на сучасному обладнанні. Це робить їх конкурентоспроможними. Їхня фаховість часто затребувана за кордоном. Ми би хотіли, щоб наші кадри залишалися в Україні».

Директор училища Олег Саврук наголосив на тому, що працюючи в нових умовах, викладачі готуватимуть майстрів на високому рівні. «Тепер будемо мати можливість на високому рівні вести підготовку наших учнів. Плануємо проводити міжнародні тренінги, обмін досвідом та конференції. Наші учні мають думати не лише як майстри, а як інженери», – додав він.

Довідково.

Міжрегіональне вище професійне училище автомобільного транспорту та будівництва у Львівській області вже понад 60 років займається підготовкою сантехніків. Упродовж останніх років заклад професійно-технічної освіти повністю виконує доведений обсяг регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів і молодших спеціалістів. 

Нагадаємо, раніше на базі Міжрегіонального вищого професійного училища автомобільного транспорту та будівництва Львова відкрили навчально-практичний центр для зварників.