A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Львівщині тривають перевірки шкіл до нового навчального року

Опубліковано 14 липня 2022 року о 14:30


На Львівщині тривають перевірки закладів освіти, зокрема перевіряють наявність укриттів. Загалом в області є 1883 навчальні заклади. Станом на 6 липня 2022 року перевірили 18% з них. 

Із 331 найпростіших укриттів у школах, 288 – в належному стані. Решту мають привести до ладу. В департаменті з питань цивільного захисту ЛОДА зазначають, що роботи триватимуть орієнтовно до 5 серпня 2022 року.

Основні вимоги щодо укриттів: 

  • місце для перебування 1 людини – не менше метра;
  • висота приміщення в середньому 1,7 – 1,9 метра;
  • наявність світла, вентиляції, засобів першої необхідності;
  • захищені від потенційних уражень вікна.

Цього навчального року на Львівщині працюватимуть 1117 закладів загальної середньої освіти, в яких навчатиметься понад 280 тис. школярів, зокрема приблизно 1400 дітей з-поміж внутрішньо переміщених осіб.

Освітній процес рекомендують проводити в очному форматі, але за наявності достатньої кількості місць в укритті.

«Якщо немає достатньо місць в укритті для всіх учасників освітнього процесу, відповідно, обирається форма змішаного чи дистанційного навчання. Або керівник може перевести учасників освітнього процесу у сусіднє укриття, попередньо погодивши цей процес з відповідальною за це приміщення особою», – пояснює заступниця директора обласного департаменту освіти Ольга Котовська.

У закладах загальної та середньої освіти навчальний рік розпочнеться 1 вересня. Керівники закладів фахової та вищої освіти самостійно обиратимуть день початку навчання. Завершення навчального року заплановане на 30 червня 2023 року.

Нагадаємо, дитячі садки Києва отримали набори для раннього розвитку дітей від ЮНІСЕФ.