A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Львівщині школи забезпечені інтернетом на 100%

Опубліковано 21 січня 2021 року о 10:34


Станом на січень 2021 року заклади загальної середньої освіти Львівської області забезпечені інтернетом на 100%. Упродовж року послуги з доступу до всесвітньої мережі придбали 208 шкіл. Загалом доступ до інтернету на Львівщині вже мають усі 1157 шкіл.

За даними Львівської обласної державної адміністрації, наприкінці грудня 75% закладів освіти мали швидкість доступу до інтернету від 30 до 100 Мбіт/с, 16% – понад 100 Мбіт/с. Лише 9% закладів користуються інтернетом зі швидкістю доступу менш ніж 30 Мбіт/с.

«У сучасному світі інтернет – це потужне джерело інформації  та альтернатива довідникам, словникам, картам і навіть книгам та підручникам. Міністерство освіти і науки йде шляхом підключення кожної школи до інтернету. Знаходити, аналізувати й ефективно використовувати отриману інформацію – одне із завдань сучасних педагогів. Тим паче в умовах дистанційного навчання мусимо розуміти, що комп’ютеризація закладів стала необхідністю», – акцентував директор департаменту освіти та науки Львівської ОДА Олег Паска.

Окрім того, для більше п’яти сотень шкіл за кошти освітньої субвенції при співфінансуванні з місцевими бюджетами придбали понад 1800 одиниць техніки: комп’ютери, ноутбуки, планшети тощо. 

Нагадаємо, Чернігівська ОДА відзвітувала про виконання програми Президента «Велике будівництво».