A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Львівщині обговорили зміни та виклики, які постали перед освітнім процесом через війну

Опубліковано 29 квітня 2022 року о 15:05


Учора, 28 квітня 2022 року, у Львівському професійному коледжі готельно-туристичного та ресторанного бізнесу за участю заступниці Міністра освіти і науки Віри Рогової відбулося обговорення змін і викликів, які постали перед освітнім процесом через війну.

До дискусії долучилися члени Ради директорів ЗЗСО Львівщини, керівники органів управління освіти військових адміністрацій, члени Експертної ради департаменту освіти і науки, керівники департаментів освіти і науки Тернопільської, Закарпатської, Волинської областей і освітні експерти з Харкова.

«Щиро вдячна Львівщині, Закарпаттю, Тернопільщині, Волині та іншим регіонам за допомогу, яка надається внутрішньо переселеним особам, а також підтримку в подоланні проблем, які постали перед освітньою системою. Дякую освітянам і батькам, які об'єднують зусилля заради розвитку маленьких українців», – зазначила під час виступу Віра Рогова.

Важливою темою в ході обговорення стало психологічне здоров’я здобувачів освіти та необхідність вивчення української мови, літератури, історії та культури. Також під час заходу було обговорено модель вступної кампанії у 2022 році, розглядалися питання збільшення часу для НМТ і надання права ЗВО самостійно вирішувати вагомість мотиваційного листа (за умови однакової суми балів у вступників).

Крім того, учасники обговорили питання допомоги дітям, що знаходяться без доступу до мережі Інтернет у зонах активних бойових дій, на тимчасово окупованій території або примусово переселені до регіонів країни окупанта. Було розглянуто кроки для забезпечення їх українською освітою та можливістю вступити до українських ЗВО.

Учасники наради розглянули також процес призначення директорів ЗЗСО, передбачається перевірка кандидатів на знання державної мови та законодавства у сфері загальної середньої освіти. Комісія буде формуватися з трьох груп – представників громади, фахівців органів управління освітою та представників громадських організацій.

Нагадаємо, Віра Рогова обговорила з італійським колегою організацію пунктів складання НМТ, навчання біженців та створення двосторонньої робочої групи.