A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Львівщині активно готуються до навчального року

Опубліковано 21 липня 2022 року о 14:20


Станом на 20 липня 2022 року у Львівській області готовність об’єктів і будівель закладів освіти області до нового навчального року становить 26%.

Про це повідомили в департаменті освіти та науки Львівської обласної військової адміністрації під час онлайн-наради Уряду з очільниками областей.

Зокрема, мова йшла про проведення очного навчання, облаштування укриттів, шляхи довезення учнів і тимчасове розміщення вимушених переселенців у закладах освіти.

«Розпочати навчання в офлайн-режимі зможуть лише ті школи, де це можливо в умовах війни. Якщо така можливість є, у закладах освіти або поблизу має бути укриття. Також у школах не можуть проживати ВПО. Пошук місць для тривалого проживання вимушених переселенців зараз серед ключових пріоритетів», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

За його словами, на Львівщині відсоток готовності об’єктів і будівель закладів освіти до нового навчального року становить 26%. За останніми даними, 37% учасників освітнього процесу забезпечені умовами для навчання в офлайн-форматі.

84% шкіл Львова мають власні укриття, а 16% користуватимуться розташованими поблизу.

Наразі у Львові приводять до ладу шкільні укриття. Місто скерувало майже 50 млн грн на підготовку шкільних сховищ. Усі ремонтні роботи виконують за бюджетні кошти, а будь-які збори грошей у школах є забороненими.

Попередньо планується, що очне навчання на постійній основі відбуватиметься в учнів 1-5 класів. Учні середньої та старшої школи здобуватимуть знання за змішаною формою.

Нагадаємо, у Житомирі також облаштовують усім необхідним укриття у школах і садочках.