A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Київщині відкрили приміщення інноваційного ліцею, де навчаються понад 70 учнів

Опубліковано 27 березня 2018 року о 18:38

В м. Ірпені (Київська обл.) відкрили нове приміщення Навчально-виховного об’єднання “Ірпінський ліцей інноваційних технологій - Мала академія наук”. Нині тут навчаються 74 ліцеїста - це учні 8-10-х класів.

Ліцей відкрили ще торік, але свого приміщення заклад не мав. Тому заняття проходили на базі Університету державної фіскальної служби України.

Аудиторії ліцею обладнані за стандартами нового освітнього простору: мають інтерактивні дошки, комп'ютери, мультимедійні центри тощо. Крім того, заклад має нові мобільні меблі та обладнання для проведення лабораторних досліджень.

Викладачі ліцею застосовують під час навчання STEM-підхід: учні здобувають більшість знань на практиці. У закладі поглиблено вивчають предмети природничо-математичного циклу: біологію, математику, географію, фізику, хімію тощо. Також у ліцеї практикують білінгвальні заняття -  викладання предметів державною та іноземною мовами.

Враховуючи, що на базі закладу працює відділення Малої академії наук, учні можуть опанувати базові знання з робототехніки та програмування вже під час навчання.

Як зазначили представники місцевої влади, наразі у місті намагаються створити усі умови для того, щоб діти отримували якісну освіту. А до роботи в закладах освіти залучають талановитих та кваліфікованих вчителів.

Нагадаємо, що на базі Вінницького НТУ відкрили Подільський науково-технічний ліцей.