A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Київщині розпочався фінальний етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Джура”

Опубліковано 04 липня 2018 року о 17:13

Конкурси, міні-квести, екологічні акції, майстер-класи, екскурсії та патріотичний вишкіл. Усе це чекає на учасників фінального етапу Всеукраїнської  дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”). Відкриття заключного етапу відбулось вчора, 3 липня 2018 року, у Переяслав-Хмельницькому (Київщина). У заході взяв участь заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей.

Учасниками ІІІ туру змагань стали 27 роїв, які попередньо пройшли обласні та міські етапи. Разом із запрошеними гостями вони пройшли центральними вулицями міста, після чого зібрались на урочисту лінійку. У межах заходу делегація з Харківщини, яка приймала змагання торік, передала символ гри - дерев’яну скульптуру українського богатиря Котигорошка - цьогорічним організаторам з Київщини.

Загалом учасникам підготували близько 10 видів змагань, екскурсії міськими підприємствами та історичними пам'ятками області, лекції про народні звичаї і традиції тощо. Вже сьогодні учні доводитимуть першість у змаганнях

“Смуга перешкод” та “Стрільба”, після чого їм проведуть лекцію про історію Переяслав-Хмельницького.

Юнацька гра триватиме до 15 липня. Важливо, що за кожним видом змагань журі визначатиме переможців. Табір гри “Джура” розташувався на території дитячого закладу оздоровлення, що поблизу міста.