A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Київщині побудували новий ліцей, який зможуть відвідувати понад 800 учнів

Опубліковано 15 січня 2019 року о 18:09

Сучасний освітній простір, новітнє обладнання для інтерактивних занять та спеціалізовані лабораторії. Усім цим зможуть скористатися учні новозбудованого Бориспільського академічного ліцею, відкриття якого відбулось у понеділок, 14 січня 2019 року, на Київщині.

Будівництво та облаштування закладу тривало майже 2 роки. За цей час, окрім звичайних навчальних кімнат, там створили лінгафонні кабінети, класи образотворчого та музичного мистецтва, спортивні, хореографічні та актову зали з сучасним звуковим та освітлювальним обладнанням. У ліцеї також розмістили бібліотеку, читальну залу, медичний блок та їдальню, яку зможуть одночасно відвідувати майже 300 учнів.

Ліцей пристосований для навчання дітей з особливими освітніми потребами. Для їхнього комфортного доступу до кабінетів передбачили спеціальні підйомники та ліфт. Крім того, туалетні кімнати пристосовані для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату.

Загалом на реалізацію проекту з міського бюджету витратили понад 176 млн гривень. З них більш як 25 млн гривень використали для закупівлі навчального обладнання.

Заплановано, що навчатися у ліцеї зможуть 825 учнів. Нині там працюють 17 класів, де здобувають освіту 524 учні. На повну потужність заклад запрацює з нового навчального року.

Нагадаємо, що на Кіровоградщині капітально відремонтували дитсадок.