A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Івано-Франківщині відбулась конференція для представників сфери професійної освіти – у ній взяли участь понад 200 осіб

Опубліковано 20 вересня 2021 року о 14:27


16-18 вересня 2021 року відбулась навчально-практична конференція професійної освіти на Івано-Франківщині. У ній взяли участь понад 200 представників сфери. У межах конференції відбулось відкриття навчально-практичного центру будівельних технологій КНАУФ на базі Івано-Франківського професійного будівельного ліцею та проведено курси підвищення кваліфікації для педагогів профтехів.

“Активна участь бізнесу в підготовці робітничих кадрів – це можливість забезпечити якісну освіту учням та гарантоване працевлаштування у майбутньому. Саме завдяки співпраці бізнесу та профтехів ми можемо створювати найактуальніші навчальні програми, які відповідають запиту ринку праці. Прикладом такої синергії є створення стандартів за компетентнісним підходом. Нині вже створено понад 200 таких стандартів. Нам дуже важливо, щоб бізнес розумів: ресурси, вкладені сьогодні в розвиток профтеху, завтра дозволять отримати кваліфікованих робітників, які будуть розвивати економіку країни”, – зазначив заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

Особливістю навчально-практичного центру є його інноваційне обладнання, яке дозволяє легко застосовувати каркасно-обшивні методи у будівництві. Нині випускники профтехів з навичками роботи з такими технологіями дуже затребувані на ринку праці.

У заході взяли участь представники закладів професійної освіти, Міністерства освіти і науки, депутати, місцеві управлінці, роботодавці.

Організатори конференції також презентували новий навчальний посібник за технологіями КНАУФ та влаштували майстер-клас зі створення каркасно-обшивної конструкції з аквапанелі (цементна плита прямокутної форми, яка застосовується для оформлення стін та стель). Крім того, всі охочі змогли долучитись до обговорення проблем та можливостей партнерства бізнесу та закладів професійної освіти.

Організаторами конференції є компанія ТОВ «Кнауф Гіпс Київ» за підтримки МОН та Івано-Франківської ОДА.

Нагадаємо, що з 20 вересня 2021 року заклади освіти працюватимуть за новими карантинними обмеженнями.