A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Івано-Франківщині провели Школу майстерності для педагогів, лекторами якої стали учасники конкурсу “Учитель року”

Опубліковано 21 листопада 2018 року о 13:13

Для методистів закладів післядипломної педагогічної освіти та вчителів української мови і літератури на Івано-Франківщині організували Школу майстерності “Педагогічний стартап - 2018”.

Урок для старшокласників провела цьогорічна переможниця конкурсу “Учитель року - 2018” в номінації “Українська мова і література” Ольга Кецмур. Вона організувала урок позакласного читання за твором Романа Іваничука “Шрами на скалі”.

Далі учасники конкурсу попередніх років провели майстер-класи, під час яких розказали про авторські підходи, форми і методи роботи з учнями. Вперше за історію Школи педагогічної майстерності власним досвідом поділилися і члени журі заключного туру конкурсу “Учитель року”. Наприклад, Олександр Ратушняк цікаво й доступно розповів про використання кінотексту на уроці літератури. А Ганна Новицька під час майстер-класу розкрила особливості методичного інструментарію учителя літератури Нової української школи.

У межах заходу педагоги обмінялися ідеями щодо шляхів успішної розбудови Нової української школи та удосконалення фахової компетентності вчителя-словесника.

Наразі вже проведено педагогічні стартапи з німецької, української мови і літератури. Планується також проведення Школи майстерності з фізики та фізичної культури.

Заходи відбулися на базі закладів Калуського району - ліцею № 10 та гімназії ім. Дмитра Бахматюка.