A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На фестивалі робітничих професій “ПрофFEST-2018” близько 2 тис учнів та педагогів презентували свій фах

Опубліковано 24 травня 2018 року о 18:30

Близько 2 тис учнів, випускників та педагогів ПТНЗ презентували свої заклади та розповідали про переваги робітничих професій на фестивалі “ПрофFEST-2018”, який відбувся вчора, 23 травня 2018 року, на Кіровоградщині. Учасниками заходу стали школярі 9-11 класів, роботодавці та освітяни.

“В області можна здобути 58 професій за 13 галузевими напрямами. Найбільш затребуваними зараз є трактористи, зварники, кухарі, кравці, верстатники,  монтажники. З нового навчального року плануємо розпочати підготовку за новими професіями, яких потребує місцевий ринок. Мова йде про агентів з організації туризму, майстрів ресторанного обслуговування, формувальників ковбасних виробів", - зазначив начальник управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської ОДА Володимир Таборанський.

Під час фестивалю учні ПТНЗ розповідали про навчання та особливості професій. Крім того, вони демонстрували створені власноруч вироби: аксесуари для домашнього побуту, вишиванки, рушники, доробки з дерева та металу тощо.

На фестивалі також провели низку майстер-класів, під час яких учасників вчили готувати шоколадне фондю або смузі, робити зачіски, макіяж та манікюр, оздоблювати одяг. А для тих, хто цікавиться технічною роботою, учні та майстри провели майстер-клас зі з’єднування поліпропіленових труб, барельєфу фактурної штукатурки, нанесення рідких шпалер тощо.

Нагадаємо, що понад 15 ПТНЗ Закарпаття презентували вироби та провели майстер-класи на вернісажі робітничих професій