A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Донеччині в закладах освіти провели заходи до Дня Гідності і Свободи

Опубліковано 23 листопада 2022 року о 11:50


У межах відзначення Дня Гідності і Свободи у закладах освіти Донеччини провели виховні години за спільною темою «Україна – країна нескорених!» та організували покази документальних фільмів про події 1990, 2004 та 2013 років – Студентську революцію на граніті, Помаранчеву революцію та Революцію Гідності.

З 10 до 21 листопада 2022 року за ініціативою Донецького обласного палацу дитячої та юнацької творчості проведено обласний онлайн-марафон «Поезія гідності». До участі у ньому долучились майже 600 вихованців закладів позашкільної освіти області.

У соціальних мережах діти розміщували тематичні малюнки, вироби декоративно-ужиткової творчості, декламували вірші. Активності були присвячені Героям Небесної Сотні та захисникам України, які сьогодні відстоюють свободу і незалежність у боротьбі з російським агресором.

21 листопада 2022 року понад 100 здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти взяли участь у тематичній годині спілкування «Ніхто не переможе мій народ». Захід організовано та проведено Донецьким палацом молоді «Юність». Юнаки та дівчата дізналися історію свята, згадали історичні події, перевірили знання з основних положень Конституції України в інтерактивній онлайн-грі, що відбулась на платформі «Quizizz». Увагу молоді акцентували на важливості активної участі у житті країни як запоруки успішного розвитку демократичного суспільства.

У гуртках Донецького обласного еколого-натуралістичного центру тематичні заходи до Дня Гідності і Свободи проходили під гаслом «Вільні творити майбутнє». Близько 300 вихованців поглибили знання з історії України, вшанували патріотизм і мужність громадян, які у різні роки поставали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів України та її європейського вибору.

Історія Революції гідності, її причини, перебіг подій і наслідки стали предметом обговорення під час занять учнів 8-11-х класів – вихованців відділення історії та очно-заочної школи «Юний дослідник» Донецької обласної Малої академії наук учнівської молоді. 

Нагадаємо, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини ініціював благодійний тур у Польщі.