A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На деокупованій території Херсонщини розташовані 279 закладів освіти

Опубліковано 14 листопада 2022 року о 20:05


Сьогодні Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет долучився до інформаційного телемарафону «Єдині новини», де розповів про відновлення освітнього процесу у звільнених громадах на деокупованій Херсонщині, вирішення питання виплати заробітної плати учителям та масштаби руйнування освітньої інфраструктури.  

Міністр повідомив, що освітній процес у Херсонській області організовано у дистанційному форматі: безпека учасників освітнього процесу на першому місці.

Попри складнощі, у регіоні розпочали роботу 157 шкіл, із них  87 – це заклади тепер уже деокупованих територій. Загалом дистанційним навчанням охоплено понад 65 тис. учнів, із них – 36,5 тис. зі звільнених територій.

За словами Сергія Шкарлета, майже 4 тис. учителів Херсонщини навчають дітей за українськими програмами. Керівники цих закладів організовували роботу на підконтрольній території України. 

На деокупованій території розташовані заклади освіти 16 територіальних громад області:

  • 137 шкіл (59 у місті Херсон);
  • 130 дитячих садків (75 у місті Херсон);
  • 12 профтехів (9 у місті Херсон).

Також Міністр повідомив, що у результаті активних бойових дій російські окупанти зруйнували 22 заклади освіти, пошкоджень зазнали 84 заклади.

Нагадаємо, МОН розробило алгоритми першочергових дій органів місцевого самоврядування та освітян.