A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Черкащині визначено переможців обласного конкурсу «І розквітне Україна силою єднання»

Опубліковано 10 листопада 2022 року о 10:25


9 листопада 2022 року на базі КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» відбулася урочиста церемонія нагородження переможців обласного конкурсу «І розквітне Україна силою єднання».

Упродовж двох місяців за підтримки Управління освіти і науки ОДА в КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» тривав обласний конкурс сценаріїв уроків або виховних заходів до Дня української писемності та мови «І розквітне Україна силою єднання», в якому взяли участь 106 педагогів. На розгляд журі надійшло 87 робіт, спрямованих на популяризацію і збереження українських мовних і культурних традицій. Послуговуючись єдиними критеріями оцінювання робіт, журі визначило переможців у чотирьох номінаціях: «Початкові класи», «Українська мова і література», «Зарубіжна література», «Історія та правознавство».

До привітань на адресу переможців долучилися заступник голови ОДА Олександр Шамрай, начальник Управління освіти і науки ОДА Валерій Данилевський, заступник начальника Оксана Сімушіна, ректор ОІПОПП Наталія Чепурна.

Звертаючись до присутніх, Олександр Шамрай подякував обласному інституту післядипломної освіти педпрацівників та Управлінню за організацію конкурсу. Цитуючи українського класика Володимира Сосюру: «Мова – це душа народу, а народ без мови – не народ», – відзначив необхідність збереження української мови як духовного скарбу народу.

«Дуже символічно, що нагородження переможців відбувається в День української писемності та мови, адже наша мова – це основа держави і нації. Де українська мова – там наша територія», – зазначив Валерій Данилевський.

Він подякував українським військовим та понад 170 освітянам, які нині боронять Україну.

Нагадаємо, команда МОН долучилася до Радіодиктанту національної єдності-2022.