A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Черкащині відкрили НПЦ дорожньо-будівельного напряму

Опубліковано 07 листопада 2018 року о 13:11

На базі Золотоніського професійного ліцею відкрили навчально-практичний центр (НПЦ)  дорожньо-будівельного напряму. У ньому учні, які опановують професію тракториста, машиніста бульдозера або екскаватора, зможуть здобути практичні навички роботи з технікою.

Планується, що у центрі також проходитимуть підвищення кваліфікації фахівці  дорожньо-будівельної техніки.

Новостворений центр наповнили сучасним обладнанням - тракторами, екскаватором, автогрейдером. Для тих, хто планує підвищення кваліфікації на базі центру також доступна інша техніка: грейдер, коток, скрепер.

Вже зараз заняття учнів проходять у кабінеті тракторів, для якого придбали тренувальні набори інструментів, слюсарні та столярні столи. Крім того, на базі НПЦ діє гурток технічної творчості “Механізатор”, учасники якого вдосконалюють вже наявні види аргоприладдя та техніки, а також працюють над створенням нових. Роботи учнів-гуртківців презентують на виставці досягнень профтехосвіти регіону.

У межах презентації навчально-практичного центру гості ознайомилися з матеріально-технічною базою ліцею, зокрема, кабінетами хімії, фізики, біології, інформаційних технологій.

Нагадаємо, що раніше на Черкащині відкрили НПЦ  для електрогазозварників.