A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Черкащині відкрили навчально-практичний центр для електрогазозварників, в обладнання якого інвестували майже 3 млн гривень

Опубліковано 30 жовтня 2018 року о 16:23

На базі Канівського вищого професійного училища, що на Черкащині, відкрили сучасний навчально-практичний центр (НПЦ) для електрогазозварників. У облаштування лабораторій місцева влада, бізнес-партнери та училище інвестували близько 3 млн гривень. Презентація новоствореного НПЦ відбулась вчора, 29 жовтня 2018 року.

Центр обладнали стрічковою пилою для металу, інструментами для зварювання з використанням кисню, аргону, ацетилену або вуглекислоти, аргонодуговим інверторним випрямлячем, мультифункціональним інвектором, плазморізом тощо.

“Раніше підготовка учнів велася на застарілому обладнанні, яке нині не використовується на виробництвах. Відкриття навчально-практичного центру дозволить нам покращити підготовку кваліфікованих робітників, готових відповідати запитам сучасного ринку праці”, - зазначила директор училища Олена Волощенко.

У центрі, зокрема, планують проводити стажування фахівців підприємств, майстрів виробничого навчання та викладачів області.

Під час презентації НПЦ учні представили власні роботи та провели майстер-класи для гостей закладу. Їх також ознайомили з матеріально-технічною базою училища - кабінетами хімії і біології, фізики і астрономії, початкової військової підготовки.

Нагадаємо, що на базі Комаргородського училища створили навчально-практичний центр для учнів-аграріїв.