A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Черкащині відбувся науковий телеміст «Вчені України єдині. Разом ми сильніші»

Опубліковано 20 квітня 2022 року о 15:10


Учора, 19 квітня 2022 року, Черкаський державний технологічний університет організував Міжрегіональний науковий телеміст «Вчені України єдині. Разом ми сильніші».

Мета заходу – в умовах воєнного стану засобами візуального зв’язку об’єднати науковців, першочергово технічних закладів вищої освіти України – партнерів ЧДТУ з Чернігова, Харкова, Миколаєва, Сум, Києва та Полтави.

«Наука та наукова діяльність – потужний механізм, який є передумовою розвитку успішної, процвітаючої держави. У цей нелегкий для нашої країни час, кожен із нас на своєму фронті докладає максимум зусиль, наближаючи перемогу. Ми готуємо фахівців, професіоналів своєї справи, які відновлять, відродять і відбудують нашу Україну», – зазначив ректор ЧДТУ Олег Григор.

Учасники заходу обговорили організацію роботи технічних університетів в умовах війни, виклики, досягнення і навчальний процес. У своїх виступах науковці зазначили, що ніщо не змусить їх зневіритися, припинити наукову діяльність і підготовку фахівців.

У міжрегіональному науковому телемості також взяли участь і студенти – голови студентських наукових товариств університетів, адже молодь і наука є вирішальними складовими перспективи розквіту України. Мета ж освітян – створювати необхідні умови для навчання та розвитку молоді, популяризувати наукову діяльність і виховувати патріотів.

Нагадаємо, на Полтавщині відкрили освітній контакт-центр.