A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Черкащині стартувала кампанія з вакцинації педагогічних працівників

Опубліковано 16 квітня 2021 року о 09:38


У Черкаській області почали вакцинувати освітян, які долучені до проведення зовнішнього незалежного оцінювання, та маломобільні групи населення.  

«Черкащина стала першою областю, яка отримала вакцину COVISHIELD в кількості 16 200 доз, яку використали повністю. Також надійшла вакцина CoronaVac виробництва компанії SINOVAC у кількості 4 720 доз. Вона буде використовуватися для проведення вакцинації педагогічних працівників, які братимуть участь у проведенні ЗНО. Наступна категорія – це маломобільні групи населення, тобто ті пацієнти, які отримують лікування вдома та особи, які за ними доглядають», – поінформувала заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Лариса Кошова.

«Вакцина виготовлена за традиційною технологією, її використовують у 14 країнах світу, де вже підтвердили високу ефективність препарату на рівні 73%, що значно вище, ніж на перших етапах випробувань. Термін придатності вакцини – 24 місяці. Випускається вона у флаконах, що полегшує роботу для медиків», – зауважила головна санітарна лікарка Черкаської області Людмила Кравченко. 

Для повної імунізації необхідно 2 дози препарату, інтервал введення – 28 днівЗа кожним щепленим вже зарезервовано другу дозу вакцини цієї ж партії.

Довідково. 

Препарат CoronaVac інактивований, містить вбиті частинки вірусу, які після вакцинації формують тривалий поствакцинальний імунітет навіть з урахуванням мутації вірусу. Вакцина сертифікована та дозволена для використання в Україні.

Дізнайтеся більше про вакцинацію від COVID-19 можна на сайті vaccination.covid19.gov.ua та за телефоном контакт-центру: 0 800 60 20 19.

Нагадаємо, раніше Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет зазначив, що захист освітян від коронавірусу є одним із пріоритетів Міністерства.