A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Буковині створили вже 13-й ІРЦ, де зможуть навчатися майже 2 тис дітей регіону

Опубліковано 18 березня 2019 року о 11:45

У місті Заставна Чернівецької області відкрили сучасний інклюзивно-ресурсний центр. Це вже 13-й заклад такого формату, що відкривають у регіоні. У ньому безкоштовно надаватимуть консультації та проводитимуть корекційні заняття для майже 2 тис місцевих дітей з особливими освітніми потребами.

У новоствореному центрі надаватимуть комплексну оцінку розвитку дитини і, у разі виявлення порушень, складатимуть програму корекційного навчання. Нині тут планують надавати послуги жителям Заставнівського району, Кострижівської, Заставнівської, Юрковецької та Вікнянської об'єднаних територіальних громад.

Окрім робити з дітьми, фахівці ІРЦ надаватимуть методичні рекомендації педагогам, які працюють в інклюзивних класах. Вони також пояснюватимуть батькам, як покращити розвиток дитини з особливими освітніми потребами та проводити з нею додаткові розвиткові заняття поза школою.

В обладнання центру інвестували майже 200 тис гривень - це кошти субвенції на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами.

Нагадаємо, що раніше сучасний інклюзивно-ресурсний центр відкрили у рівненській ОТГ.