A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На базі ЖНАЕУ планують відкрити інжинірингову школу

Опубліковано 28 січня 2019 року о 13:58

У Житомирському національному агроекологічному університеті вже найближчим часом відкриють інжинірингову школу. У ній студенти та дослідники вишу разом з інженерами-практиками працюватимуть над ІТ-проектами, обробкою даних та розвитком технологій. Це передбачено Угодою про співпрацю, яка підписана між ЖНАЕУ та асоціацією Noosphere. Нині такі школи вже створено у 6 українських вишах.

“Наразі університет активно розвиває сферу космічної діяльності. Маємо домовленість про розробку та випробування передавальної апаратури, антенних систем, засобів моніторингу наземних об'єктів і контролю навколишнього середовища тощо. Відкриття інжинірингової школи буде пов'язане з розвитком інтернет-технологій, обробкою інформації отриманої через супутники, розробкою нових технологічних рішень”, - зазначив ректор ЖНАЕУ Олег Скидан.

Планується, що фахівці асоціації ділитимуться практичним досвідом, а представники житомирського університету - науковими та теоретичними знаннями. Усе це допоможе їм реалізувати інноваційні проекти, зокрема, у агросфері.

До майбутніх проектів, які реалізовуватимуть у школі, зможуть долучитися представники інших освітніх закладів регіону.

Нагадаємо, що представники УІПА, бізнесу та місцевої влади співпрацюватимуть задля розвитку легкої промисловості у регіоні.