A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На базі вишу вперше створили Центр підтримки технологій та інновацій – у ньому можна отримати допомогу з патентування своєї розробки

Опубліковано 12 квітня 2019 року о 14:48

Уперше на базі українського вишу створено Центр підтримки технологій та інновацій – його відкрив сьогодні, 12 квітня 2019 року, заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха в Національному авіаційному університеті.

Насамперед такі центри даватимуть підтримку винахідникам та інноваторам в питаннях патентування їхніх розробок. Зокрема, в них буде доступ до патентного пошуку – інструменту, що дає розуміння про актуальність тих чи інших наукових пошуків, винаходів, стартапів. У центрі також можна буде отримати необхідну інформацію щодо правової охорони розробки, тобто як захистити з юридичного боку об’єкт права інтелектуальної власності.

«Через такі центри ми хочемо дати додатковий стимул для розвитку інновацій та академічного підприємництва в університетах. З ініціативою їх створення МОН виступило ще 2016 року, в межах проекту зі створення інноваційної інфраструктури в закладах вищої освіти. І зараз, завдяки спільним зусиллям з Міністерством економічного розвитку і торгівлі та за підтримки Всесвітньої організації інтелектуальної власності, починає роботу перший Центр підтримки технологій та інновацій на базі ЗВО», – відзначив Максим Стріха.

Також він повідомив, що за підсумками роботи центру на базі НАУ розглядається можливість відкриття таких центрів на базі університетів в інших регіонах України.

Нагадуємо, що 16 травня відбудеться Всеукраїнський фестиваль інновацій, який проводить МОН у партнерстві з бізнес-організаціями.  У його межах, зокрема, пройде конкурс стартапів та інноваційних проектів, де за перемогу змагатимуться 60 учасників.